31 Μαρ 2007

Ρεμπέτικο για το Σάββα



Ήτανε Ιούλης του 2002.

Βραδάκι και καθόμασταν στην αυλή με τον Κώστα και τη Ρούλα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρακολουθούσαμε το "ντόμινο των αποκαλύψεων" μετά την έκρηξη του πυροκροτητή στα χέρια του Σάββα Ξηρού στον Πειραιά. Σενάρια επί σεναρίων στήνονταν από τα μίντια για ξεζουμίσουν δραματολογικά την ιστορία και να επιβάλλουν τον τρόμο τις μέρες εκείνες.

Γιατί τρόμος ήταν. Τα λαμόγια της ΕΥΠ σε όλα τα ΜΜΕ παρίσταναν τους δημοσιογράφους. Αν η χούντα είχε το μαστοράκη της, η σημερινή χούντα έχει ουρά μαστοράκηδες που διαγκωνίζονται για το ποιος θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους εργολάβους, υπεργολάβους ή εργοδότες του καθεστώτος..

Και μεις, ενημέρωση από τα "μίντια" για το ρόλο του Σάββα, τη φωτογράφηση εκείνων που επιθυμούσε να αναμίξει η ΕΥΠ, τις επιδρομές της αντιτρομοκρατικής..

Πιάσαμε λοιπόν ένα φύλλο χαρτί και αρχίσαμε να σκαρώνουμε στιχάκια πάνω στη μελωδία της "Αμφιάλης". Βγαίναν εύκολα. Βοήθαγε ο καθαρός αέρας και το κρασάκι. Θυμάμαι ότι πήγαινα μέσα να φέρω απ' το ψυγείο κάτι και μέχρι να βγω είχαμε άλλη μια στροφούλα. Μ' αυτά και μ' αυτά μαζεύτηκαν αρκετές, έβγαινε τραγούδι. Ήταν αργά και τα παιδιά έφυγαν, αλλά εμένα με είχε καταλάβει επαναστατικο-καλλιτεχνικός οίστρος.

Ήταν ήδη περασμένα μεσάνυχτα όταν πέρασε ο Μάριος από το σπίτι. Βρήκε το τραγουδάκι εξαίσιο από πολικής απόψεως(*) και καταλήξαμε ότι με το ρυθμό που έτρεχαν τα γεγονότα, έπρεπε να το βγάλουμε στον αέρα το συντομότερο. Κάτσαμε λοιπόν και το ηχογραφήσαμε ξανά και ξανά μέχρι να βγει αξιοπρεπές και κατά τις 3 το πρωί το ποστάραμε στο ίντυ.

Στις μέρες που ακολούθησαν κυκλοφόρησε αρκετά, έπαιξε στην τι-βί που ανακάλυπτε τότε το άντρο των τρομοκρατών "indymedia" και το καυτηρίασε και με μερικές αράδες ο Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης. Πέρα όμως από ένα σνακ για τη ματαιοδοξία μας, το τραγουδάκι αυτό προστέθηκε με τις φωνές εκείνες που έσπαγαν τον τρόμο τις μέρες της μεγάλης μούγκας.

Το τραγούδι εδώ .

*παρεκκλίναμε τότε βεβαίως μακράν εκτός γραμμής και οι δυο μας.. κούνια που μας κούναγε..

6 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μην είσαι τόσο σεμνός. Μας είχε πολύ διασκεδάσει τότε, στο indymedia, όταν την έπεφταν οι κάφροι από παντού.
Θενκς, κατόπιν εορτής.

Newborn Doomstalker είπε...

Όλα καλά βρε παιδάκι μου αλλά, ένα μικρό σχόλιο να μην το κάνω κι εγώ; Νομίζω πως το δικαιούμαι ένεκα... Καταλαβαίνεις πιστεύω.

Τί ΑΚΡΙΒΩΣ εννοείς όταν λές ότι το βρήκε "ενδιαφέρον από πολικής άποψης"; Ήταν πολύ ψυχρό; Έλιωνε κάτω από τις καυτές αποκαλύψεις του τότε; Έσταζε και λέρωνε το πάτωμα;

Πες μου. Θα με σκάσεις.

Σε ασπάζομαι,
Το καμμένο Λεμονοδάσος της Πίσω Αυλής

calixtorabenberg είπε...

The titanium sponge - titanium_sponge
The babyliss pro titanium straightener titanium sponge. All natural. Open. This titanium hair trimmer as seen on tv site is an updated titanium tv alternative version of our site. The titanium solvent trap monocore site is maintained by our team titanium quartz meaning of professional designers.

Unknown είπε...

m051h9jppol274 cheap sex toys,dog dildo,male sexy toys,fantasy toys,male masturbator,realistic vibrators,cheap sex toys,wholesale sex toys,sex toys q270p6ghehs353

mepheph είπε...

y031f9wqwfz927 Clitoral Vibrators,glass dildos,sex chair,dog dildo,dildo,horse dildo,vibrators,sex chair,dildos i523r5jszxg114

sloase είπε...

wo236 eccolaarsjes,xn--eccocip-8mb,gabor støvler,footjoygolfschuhe,vejaslovenija,xn--etniescip-8yb,gaborshoesaustralia,fitflop スニーカー,danner sverige sx097