30 Μαΐ 2007

Δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα Ιατρέ

Θα περάσουμε νωρίτερα ή αργότερα από τα χέρια τους, τα ορκισμένα.
Πολλούς από μας, θα μας ξαποστείλουν μια ώρα αρχύτερα γιατί δε θα σταθούν στο ύψος του λειτουργήματός τους και κάποιοι, ούτε καν στο ανθρώπινο.

Παιδιά και μπουμπούκια του συστήματος είναι κι αυτοί. Δεν υπάρχει κανένα φίλτρο που να αποκλείει τσόγλανους απ' το να γίνονται γιατροί. Ούτε καν τους ανίκανους. (που γι' αυτούς θεωρητικά υπάρχει).

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας της Αμαλίας είναι μια ελάχιστη άμυνα. Φτυαρίζουμε λίγο την κοπριά προς τα έξω. Ας είναι. Μέχρι να κάνουμε τον κόσμο μας ανθρώπινο, πολεμάμε τουλάχιστον τους απάνθρωπους.

“Πήγα σε ορθοπεδικό στο ΚΑΤ, σε άνθρωπο που επιβλέπει τους ειδικευόμενους-γιατρούς του μέλλοντος. Τα συμπτώματα ήταν κλασικά, του εξηγούσα ότι ακόμη κι όταν τσάκιζε σ' εκείνο το σημείο το παντελόνι που φορούσα, ούρλιαζα από τον πόνο. Περιέγραφα με ακρίβεια ένα σαφώς νευροπαθητικό πόνο (ώσεις κατά μήκος του μηριαίου νεύρου, ελαφρά ανακούφιση μόνο με βαρβιτουρικά και πολύ λιγότερο με αντιφλεγμονώδη κ.λπ.).

Ύστερα από αρκετές κλινικές και αιματολογικές εξετάσεις, περάσαμε στις απεικονιστικές. Ξεκινήσαμε με ακτινογραφίες της περιοχής και γύρω από αυτήν, οι οποίες εννοείται πως ήταν αρνητικές. Ο γιατρός με κάλεσε μια μέρα στο ΚΑΤ, όπου έκανα δώδεκα ακτινογραφίες στο μηρό, από διάφορες γωνίες. Χωρίς φυσικά να εκτιμηθεί η ραδιενέργεια που απορροφούσα. Ποιος μπορεί να με βεβαιώσει ότι αυτό δεν συνέβαλε στην εξαλλαγή των τότε (προφανώς) νευρινωματικών κυττάρων σε καρκινικά; Επειδή ούτε και τότε ούτε κ έπειτα με αξονική τομογραφία έβρισκε κάτι να πει, κι επειδή δεν έκρινε σκόπιμο να κάνω και μαγνητική τομογραφία, απεφάνθη ότι... πάσχω από ατροφία του τετρακεφάλου!

Κάθε φορά που τον επισκεπτόμουν, αυτός επέμενε στην αρχική του διάγνωση περί ατροφίας, ενώ κάθε φορά που πρότεινα να κάνουμε μαγνητική τομογραφία επέμενε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να δείξει κάτι.

Ώσπου από την πολλή επιμονή μου αργότερα, έπειτα από 4 χρόνια "κούρας" κι όσο ο πόνος επιδεινωνόταν "δέχτηκε", δύσθυμος, να κάνω και μαγνητική στην περιοχή όπου πονούσα. Έκανα τη μαγνητική τομογραφία δεξιού μηρού το 1 9 9 8 στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και το πόρισμά τους ήταν ότι δεν υπήρχε χωροκατακτητική εξεργασία (δηλαδή ότι δεν υπήρχε όγκος. -άλλοι μαλάκες κι αυτοί...). Ο γιατρός διάβασε το πόρισμα και κατέληξε θριαμβολογώντας: "Είδες που σου είπα ότι δεν θα δείξει τίποτα; Δεν έχεις τίποτα!".

Πήγα σε νευροχειρουργό στον Ερυθρό Σταυρό. Όταν πήγα να του δείξω τη μαγνητική στο μηρό, που έδειχνε τον όγκο μου, ούτε καν καταδέχτηκε να την κοιτάξει. Γελώντας παρατήρησε ότι μια τέτοια εξέταση εξ αρχής δεν είχε νόημα, αφού το πρόβλημα ξεκινούσε "καταφανώς από τη μέση"! Μάλιστα είπε ότι, εάν φοιτητής του είχε προτείνει τη συγκεκριμένη εξέταση, θα τον "έκοβε".

Μετά, πήγα στο Αιγινήτειο, είχα χάσει κάθε ελπίδα διάγνωσης από τους ορθοπεδικούς και τους νευροχειρουργούς. Περιχαρής ένας αναισθησιολόγος σωστά διέκρινε ότι ο πόνος ήταν νευροπαθητικός κι επομένως θα έβρισκα απάντηση, αν όχι λύση, απευθυνόμενη στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου.

Έβαλα μέσο για ραντεβού ύστερα από τρεις μήνες. Έμεινα στο Αιγινήτειο για 10 ολόκληρες ημέρες, υποβαλλόμενη σε εξετάσεις επί εξετάσεων, μαγνητικές στο θώρακα, ηλεκτρομυογραφήματα, νυσταγμογραφήματα κ.λπ., και καθημερινή κλινική εξέταση, ενώ είχαν προς επανεκτίμηση τις προηγούμενες εξετάσεις μου. Το εξιτήριό μου από το Αιγινήτειο καταλήγει σε "έντονο άλγος μη διευκρινισθείσης αιτιολογίας".

Μετά πήγα σε ρευματολόγο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σερνόμενη από τους πόνους, εννοείται μαζί με όλες τις εξετάσεις που είχα κάνει προηγουμένως. Φυσικά και με την MRI που έδειχνε τον όγκο. Εξήγησα για τον φρικτό πόνο που ένιωθα στο δεξί μου μηρό. Εξήγησα ότι είχα δοκιμάσει από ασπιρίνες και "βαριά" αντιφλεγμονώδη μέχρι βαρβιτουρικά (Fortathrin, Naprosyn, Lonarid, Niflamol, Norgesic, Voltaren, Mesulid και άπειρα άλλα) χωρίς αποτέλεσμα -δεν βοηθούσαν ούτε στο να μπορέσω να κοιμηθώ. Το... πρόβλημά του ήταν ότι είχα ερεθισμένα διακονδύλια στο... αριστερό γόνατο! Όταν τον συνέφερα λέγοντάς του ότι το πρόβλημά μου είναι στο δεξί πόδι και ότι ο πόνος δεν μ' αφήνει να πάρω ανάσα, είπε το αμίμητο: "ΚΑΝΑ ΝΤΕΠΟΝΑΚΙ ΠΗΡΕΣ;" Γι' αυτήν την εκπληκτική ιατρική οδηγία εγώ έδωσα 30 χιλιαρικάκια!

Επειτα από οκτώ μήνες κάποιος μου είπε να πάω στα Ιωάννινα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκεί ο Γιάννης Σαρμάς, νευρολόγος, διέγνωσε από την Ι Δ Ι Α μαγνητική τομογραφία του 1 9 9 8 έναν όγκο 8 εκατοστών στο μηρό!

Όταν συγγενής μου τηλεφώνησε στον κύριο Χρυσικόπουλο και τον ενημέρωσε ότι διαγνώστηκα με καρκίνο κι ότι άδικα με ταλαιπωρούσε τόσα χρόνια, εκείνος απάντησε απαθέστατα: "Ε, α υ τ ά σ υ μ β α ί ν ο υ ν..." !!!”

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...

Συνοπτικά αναφέρω ότι υπέφερα από έντονους έως και φρικτούς πόνους στο πόδι από την ηλικία των οκτώ έως και των εικοσιτριών χρόνων μου - δηλαδή μιλάμε για 18 χρόνια πόνου, από το 1984 έως το 2001 , και μάλιστα εντοπισμένου σε συγκεκριμένο σημείο. Απευθύνθηκα σε δεκάδες γιατρούς ,που δεν έχει προς το παρόν νόημα να τους αναφέρω όλους... Ενδεικτικά αναφέρω ότι από τα τέλη του 1999 έως το 2001 μόνο, απευθύνθηκα στους:

Χρυσικόπουλο Θεόδωρο, χειρουργό ορθοπεδικό στο ΚΑΤ και στο ιδιωτικό του ιατρείο στο Αιγάλεω.
Ζαμπέλη Θωμά (και την ομάδα του), καθηγητή Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , στο Αιγηνήτειο νοσοκομείο.
Πανυπέρη Αχιλλέα, νευρολόγο στο Λοιμωδών και το Δρομοκαίτειο και το ιδιωτικό του ιατρείο στην οδό Μπουμπουλίνας στο Μουσειο.
Στάμο Κωνσταντίνο ,καθηγητή Ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΄πρώην διευθυντή Ορθοπεδικής κλινικής στο ΚΑΤ , νυν διευθυντή της αντίστοιχης κλινικής στο Ερρίκος Ντυνάν, στο ιδιωτικό του ιατρείο στο Πεδίον του Αρεως.
Θούα Βασίλειο, καθηγητή Ρευματολογίας στο Πανεπ. Αθηνών, στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Παπαδημητρίου Αλέξανδρο, καθηγητή Νευρολογίας, π. διευθυντή της Νευρολογικής κλινικής στον Ερυθρό Σταυρό.
Τεσσέρη Ιωάννη, καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπ. Αθηνών, πρώην διευθυντή της Νευροχειρουργικής κλινικής του Ερυθρού Σταυρού, νυν χειρουργού στη Γενική Κλινική Αθηνών, στο ιδιωτικό του ιατρείο στο Κολωνάκι.
Καραγεωργίου Κλημεντίνη, καθηγήτρια Νευρολογίας του Πανεπ. Αθηνών, διευθύντρια της Νευρολογικής κλινικής του Γενικού Κρατικου Αθηνών "Γ.Γεννηματάς" , μετά των βοηθών της:
Λυμπερόπουλου, καθηγητή (νευρο)ακτινολογίας και
Παναγόπουλου, νευρολόγου.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΠΑΘΕΣ ΚΑΙ, ΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΠΟΝΑΩ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΠΟΥΚΩΣΑΝ ΜΕ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ... ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΝΑΩ!!!

Επειδή η στοιχειώδης λογική λέει ότι κάθε αποτέλεσμα έχει και μια αιτία και ότι τίποτε δε δημιουργείται εκ του μηδενός εγώ επέμεινα να ψάχνω για μια σοβαρή διάγνωση, για μια μη-γελοία εξήγηση του πόνου μου,έτσι το 2001, βρέθηκε ότι

ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΠΟΝΟΥΣΑ, ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ -ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝ- ΟΓΚΟΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 8,5 cm !!! ΠΑΝΩ ΣΕ ΝΕΥΡΟ!

Το καλύτερο;

Ο ΟΓΚΟΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΤΑΝ ΗΔΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ "ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ" , ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ -ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΞΑΙΡΕΣΗ- ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ !

Το ακόμη καλύτερο;

ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΚΑΝΕ Μ Ε Σ Α Σ Ε Μ Ι Α (ΜΙΑ!!!) Μ Ο Ν Ο Ω Ρ Α ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΙ Γ. ΣΑΡΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΕΚΑΡΑ!!!”


Η Αμαλία δε ζει πια.

7 σχόλια:

Newborn Doomstalker είπε...

Βαριέμαι να ακούω για το απρόσωπο σύστημα. Κι εσύ κι εγώ και όλοι μας απαρτίζουμε το σύστημα. Καλή η τσίχλα αλλά έχασε πια τη γεύση της. Ακους εκεί το σύστημα. Πάντα φταίνε οι άνθρωποι και κανένα σύστημα. Μέσα από το υποτιθέμενα υπαρκτό σύστημα δεν ήταν τα άτομα που την ξελάσπωσαν σε ορισμένες περιπτώσεις; Άνθρωποι δεν ήταν αυτοί που της έδωσαν το εισητήριο για τον άλλο κόσμο; Άνθρωποι... Τέλος πάντων.

Αν υπήρχε σύστημα Άξενε, θα υπήρχε αντίδραση για κάθε δράση. Τώρα υπάρχουν μόνο βολεμένοι κώλοι και κώλοι ανήσυχοι με σκουλήκια που τους ενοχλουν οι βρωμεροί, ασκούπιστοι, βολεμένοι κώλοι. Μια κωλοκατάσταση δεν μπορεί να είναι σύστημα. Κωλοκατάσταση θα παραμένει μέχρι να γίνει σύστημα και να υπάρχει ενεργητικότητα και όμορφοι, κουνιστοί, σμιλεμένοι από την εργασία και την κινητικότητα βραζιλιάνικου τύπου κώλοι.

Αλλά για να μου πεις πως παίζω με τις λέξεις, να σου πω επιπλέων πως η παροχή υγείας είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Δεν υφίσταται λειτούργημα επ' αμοιβή.

Λειτουργώ> Λείτος=δημόσιος + έργον. Δημόσιος> του λαού, συνώνυμο> κοινός.

Ως επάγγελμα, διέπεται από νόμους του εμπορίου. Άρα, αυτά τα καθήκια με τους σάπιους κώλους που αφήνουν κάθε μέρα αρκετές χιλιάδες ασθενείς να φτάνουν ένα βήμα πιο κοντά στον τάφο, είναι κακοί επαγγελματίες. Επειδή όμως το επάγγελμά τους έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή, η κακή εξάσκηση του επαγγέλματος οδηγεί στο θάνατο. Άρα μιλάμε για έγκλημα κατά της ζωής. Ανθρωποκτονία. Κακούργημα. Αν γίνει από βαρεμάρα, είναι εκληματική αμέλεια. Αν γίνει με σκοπό το κέρδος, επεισέρχεται ο παράγων του δόλου.

Αν ένας φορτηγατζής σκοτώσει εν ώρα εργασίας, του παίρνουν το δίπλωμα (άσχετα με την υπόλοιπη ποινή). Τον φορτηγατζή που θα μας σκοτώσει τη μάνα τον κυνηγάμε όσο δεν παίρνει. Τον ξεσκίζουμε στις μηνύσεις και καλά του κάνουμε. Τους βολεμενοκώληδες γιατρούς όμως τους φοβόμαστε. Γιατί; Για τρεις λόγους. 1) Έχουν γνωριμίες, 2) Τους παραχωρούμε δικαίωμα στη ζωή και στο θάνατό μας, 3) Οι φαρμακοβιομηχανίες είνα μια από τις τρεις ισχυρότερες πηγές πλουτισμού, ανέγγιχτες από νόμους και στους αντιπροσώπους τους παρέχουν κάλυψη.

Τί θα κάνεις γι' αυτό; Καταγγελίες; Ναι, σιγά μην τους πουντιάσεις.

Αυτοδικία; Τί να πω; Δεν λέω τίποτα. Υπάρχουν νόμοι. Υπάρχει κράτος. Τιμωρεί ως αρμόζει; Ποιά είναι η τιμωρία που αξίζει σε ένα εγκληματία γιατρό;

Την επόμενη φορά πάντως που θα δώσετε φακελλάκι, δώστε κι ένα φασκελάκι στα μούτρα μας. ΕΜΕΙΣ τους κάναμε καθηγηταράδες και στρογγυλοκάθονται στα βολεμένα παχυά αρχίδια που μας έχουν γραμμένους.

Τόσα φακελλάκια που παίρνουν από όλους μας, δεν τα στέλνουν τα ΕΛΤΑ σε ένα χρόνο. Αντί λοιπόν για φάκελλο στο γραμματοκιβώτιο, φτύστε τους κατάμουτρα για να κολλήσει καλύτερα το γραμματόσημο και στείλτε τους στο διάολο συστημένους.

Δυνατά όμως. Δεν χρειάζονται κρυφές κάμερες και λοιπές πουστιές. Εξάλλου η ικανοποίηση θα είναι όλη δική σας. Και μην ανησυχείτε αν ψελλίσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Από απειλές, γέμισε ο κόσμος όλος.

Καλοί ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ γιατροί υπάρχουν. Υπάρχουν και μερικοί ανθρωπιστές γιατροί. Δεν είναι Αστικός Μύθος. Έχω πετύχει κανένα-δυό. Ψάχτε το και θα τους βρείτε. Μην κολλάτε σε ΕΝΑ μαλάκα. Επίσης, τώρα στο Διαδίκτυο υπάρχουν τόσες ιατρικές εγκυκλοπαίδειες που μπορείς να κάνει και μια πρόχειρη αυτοδιάγνωση έτσι για να πάρεις μια ιδέα.

Πολλά τα είπα. Πάω, γιατί έχω και κάτι μαγνητικές να μου κάνω.

Αβραάμ Ξένος είπε...

Καλή ξαστεριά σου εύχομαι.

pølsemannen είπε...

Επικοινωνήστε με την αντιπρόεδρο της κομισιόν Margot Wallström

Μπορείτε να κάνετε copy - paste το αγγλικό ή το σουηδικό κείμενο στην φόρμα επικοινωνίας της Σουηδής αντιπροέδρου της κομισιόν Margot Wallström (Υπεύθυνη για θέματα επικοινωνίας, ότι και αν σημαίνει αυτό) στην παρακάτω διεύθυνση:

http://ec.europa.eu/commission_barroso/wallstrom/contact/index_en.htm

Δεν θα μείνει ρουθούνι.

Newborn Doomstalker είπε...

Καλή ξαστεριά; Δεν το κατάλαβα. Κεν γιου εξπλέιν;

Αβραάμ Ξένος είπε...

Στις μαγνητικές σου. Ασυννέφιαστές

Newborn Doomstalker είπε...

Παίξαμε και χάσαμε, Άξενε. Πάμε γι' άλλα. Αλλά ξέρεις, αν παίζει το πράμα με το κάρμα στην άλλη ζωή θα έχω πολλές ωραίες γυναίκες, λεφτά με ουρά, και ένα μεγάλο σπίτι. Θα γίνω Χόντος δηλαδής ένα πράμα.

Είναι κακούργα η ξενιτιά...

Sissi Soko είπε...

Μπράβω Αβραάμ, το νέο λουκ σου είναι ωραίο!