25 Μαΐ 2007

Ο νους απρόθυμος και η σαρξ ασθενής

Πέρασε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ η χρημοατοδότηση του πολέμου στο Ιράκ

..Από in.gr:

Τη διάθεση 100 δισ. δολαρίων για τη συνέχισι της χρηματοδότησης του πολέμου στο Ιράκ ενέκριναν αμφότερα τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου, δίχως να υπάρξει διασύνδεση με χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των στρατιωτικών δυνάμεων μετά την εγκατάλειψη των σχετικών προσπαθειών από τους Δημοκρατικούς υπό το βάρος του βέτο Μπους.

Υποχωρώντας στις πιέσεις που δεχόταν από το Λευκό Οίκο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη χρηματοδότηση των πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 280 υπέρ έναντι 142 κατά. Ακολούθησε ψηφοφορία στη Γερουσία (έγκριση με 80 ψήφους υπέρ έναντι 14 κατά) και απομένει η τυπική υπογραφή του Τζορτζ Ο.Μπους.

Επί μήνες το Δημοκρατικό Κόμμα -το οποίο ελέγχει πλέον το Κογκρέσο- επιχειρούσε να συνδέσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πολέμου στο Ιράκ με χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων. Προσκρούοντας στο βέτο Μπους, οι Δημοκρατικοί εκτατέλειψαν τελικώς τις προσπάθειες για χρονοδιάγραμμα.

Δίχως πλειοψηφία δύο τρίων στο Κογκρέσο οι Δημοκρατικοί δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την απειλή ενός επόμενου βέτου και κατ' επέκταση κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν κονδύλια για το εσωτερικό. Επιμένουν πως ο νέος προϋπολογισμός δεν συνιστά νίκη για τον Λευκό Οίκο, σημειώνει το BBC.

Μιλώντας στο Λευκό Οίκο προ της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο, ο Μπους δήλωσε πως οι προσεχείς εβδομάδες και μήνες στο Ιράκ είναι ζωτικής σημασίας για τη νέα στρατηγική ασφαλείας που ακολουθείται. «Αυτό το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμος χρόνος για τη νέα στρατηγική» δήλωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.



Φάτε στη μάπα και δημοκρατικούς να έχετε. Πήραν πλειοψηφία στη γερουσία χτίζοντας αντιπολεμικό ίματζ και απλά αφήνουν το Μουσολίνι να συνεχίζει τον πόλεμο. Αυτοί δε λερώνουν τα φράκα τους με αίμα. Κάνουν την πάπια και αφήνουν τον παπάρα να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα.

Τσάμπα μάγκες οι πασοκάρες. Ή μάλλον για την ακρίβεια χορεύουν και αυτοί στο ρυθμό που τους βαράνε τα όπλα και τα πετρέλαια, απλά κάνουν πιο κόντρα σταυροβελονιά φιγούρες.

3 σχόλια:

Newborn Doomstalker είπε...

Σοκαρισμένος και έκπληκτος (όπως κι εσύ, έτσι κι εγώ) από την τόσο μη αναμενόμενη κίνηση της Γερουσίας και του Κονγκρέσου, δηλώνω την αποστροφή μου.

Στον Κεάδα, στον Κεάδα.

Αν μη τί άλλο περίμενα μεγαλύτερη πολιτική σύνεση από την πλευρά των Δημοκρατικών. Μια νέα πνόη, ένα φρέσκο αεράκι στο προσκήνιο της αμερικανικής πολιτικής σκηνής και δη προς τις εφαρμογές της εξωτερικής αμυντικής (ναι, ναι, αμυντικής) πολιτικής που ασκούν σε θέματα βοήθειας προς τους απανταχού καταπιεσμένους λαούς.

Αυτή η κίνηση, τους κάνει να αποκλίνουν ακόμα περισσότερο από την πορεία προς τον σοσιαλισμό. Έναν υπαρκτό σοσιαλισμό που τόσο ποθούν όλες οι κυβερνήσεις τους μέχρι σήμερα.

Υ.Γ. Αύριο κόβω τα Προζάκ. Εσένα ο γιατρός σου τί σου είπε;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

οι δημοκρατικοί δεν είναι και τόσο δημοκρατικοί, τελικά...
καλημέρες!

Sissi Soko είπε...

Κρυπτόμονοκομματισμός made in USA.